Přeskočit na obsah Přejít na navigaci

Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

O nás

Prvákoviny

Prvákoviny jsou každoroční zářijovou akcí, která je určena převážně pro studenty prvních ročníků bakalářského i navazujícího stupně studia.

Jedná se o projekt „studenti studentům“ pro několik fakult Mendelovy univerzity (AF, LDF, ZF, PEF, FRRMS). Hlavním cílem akce je informovat účastníky neformální cestou o chodu a studiu na fakultě. Nováčci získají nejen plno nových informací a kontaktů, ale také si užijí den plný zábavy. V neposlední řadě také poznat již stávající studenty a své budoucí spolužáky formou team-buildingových her.

Prvákoviny také umožňují nahlédnout do interiéru univerzitní vinárny či prohlídku univerzitního pivovaru! Vyvrcholení celé akce se pak odehrává na následné after-party v prostorách menzy v budově X.

 

Halloween

Každoroční tradiční akce pořádaná AU FRRMS v době, kdy anglicky mluvící země slaví Předvečer všech svatých 31.10.

Tato strašidelná párty se koná vždy v jednom z brněnských klubů a je plná soutěží a zábavy. Hrozivé, elegantní, zábavné a především kreativní halloweenské masky vítány. Nikdy nechybí ani tematická výzdoba a drinky.

 

Půlení semestrů

Již tradiční akce AU FRRMS, která se opakuje rovnou dvakrát za akademický rok, pokaždé v polovině zimního i letního semestru. A proč půlka semestru? Protože končí studijní „pohodička“ a očekává se odevzdávání seminárních prací a příchod blížícího se zkouškového období.

Tato akce je určena především pro povyražení studentů FRRMS také jejich stmelení. Koná se především v klubech v centru Brna v doprovodu DJ´s a má vždy originální téma. Pro účastníky je zde připravena tematická výzdoba, fotokoutek, akční drinky, soutěže.

 

Reprezentační plesy fakulty

AU FRRMS pořádá každoročně ve spolupráci s Fakultou regionálního rozvoje a mezinárodních studií Mendelovy univerzity v Brně reprezentační ples. Jedná se o největší událost roku, která zahajuje letní semestr.

Tradici pořádání reprezentačního plesu zahájila Akademická unie v roce 2013. Každý rok má ples jiné téma, v minulosti šlo např. o Ice and Fire aneb střetnutí dvou živlů, Benátská noc, Casino Royal nebo Hall of Fame.

Na této události se můžete potkat s většinou studentů fakulty, ale i celé univerzity a s mnoha akademickými pracovníky. Nedílnou součástí každého plesu je bohatá tombola a skvělý doprovodný program např. v podobě tanečních vystoupení.

 

Hráškohraní

Den plný zábavy, deskovek, turnajů! To vše ti nabídne naše dubnová akce Hráškohraní konaná tradičně v "Xku". 

 

 

 

Akademické středy (ASY)

Akademiské středy jak už název napovídá, jsou středeční akce, které připravují naši členové pro všechny studenty a akademické pracovníky. Jedná se například o:

FRRMS QuizKvízy pořádáme již třetím rokem pravidelně každý měsíc a vždy s hojnou účastí z řad studentů i akademických pracovníků. Konají se zpravidla první středu v měsíci v prostorách S- clubu FRRMS, přičemž v mnohém odpovídají tradičním Pub Quizům pořádaným po celém světě. Kvízu se mohou účastnit týmy s maximálně 8 členy. Ty během večera písemně odpovídají na celkem 50 otázek z 10 různých okruhů vědomostí. Tým, který měl v průběhu večera nejvyšší počet správných odpovědí (tedy obdržel nejvíce bodů) se stává vítězným a získává kapalnou odměnu. Týmy, které se umístily na druhém a třetím místě pak dostanou dárek v podobě čokolády. 

Filmový klubCílem je pravidelně přinášet zajímavou kinematografii spojenou s problematikou rozvoje a mezinárodních vztahů. Setkání vždy obsahují kromě samotného promítání i následnou diskuzi s odborníkem, v rámci které je možné se věnovat hlubšímu rozboru prezentované problematiky. Na této činnosti se významně podílejí také akademici FRRMS, kteří s původní myšlenkou filmové klubu přišli.

Deskovky - ty jsou pro ty, co si rádi sednou ke stolu s partou přátel a chtějí se dobře pobavit. V S – clubu jsou v tento den připraveny deskové hry všech možných druhů. Stačí jen si jen vybrat a začít hrát!

Přednášky - Členové AU FRRMS pravidelně pořádají přednášky a besedy s externisty. Ty pak mají sloužit k tomu, aby studenti blíže poznali problematiku, kterou studují nejen z teoretické části, ale i z části praktické. O to se starají odborníci napříč obory.

World Talks - Přednášky z řad studentů i akademických pracovníků fakulty o jejich pobytu v zahraničí. 

Pivní středaJak už název napovídá, tak v této středě se můžete těšit na zábavu propojenou s pitím piva! Beerpong, pivní štafeta, pivní šipky a jiné. A jelikož jsme studenti, tak máme v S - clubu dohodnuté speciálně pro tento den zlevněné pivo!